Äänestysohjeet oppilaskunnan hallituksen valintaan

Oppilaskunnat ja osallisuus -facebook -ryhmän aloitteesta kokosimme äänestysohjeet oppilaskunnan hallituksen valintaan. Nämä ohjeet julkaistiin tiistaina 7.11.2017 verkossa järjestetyssä vertaistapaamisessa. Ohjeet löydät tästä Oppilaskunnan hallituksen valinta tai materiaalipankista.

Valtakunnallinen omaoppilaskunta-verkkovertaistapahtuma

Oppilaskuntatoiminnan ohjaava opettaja – tervetuloa

vertaistapaamiseen tiistaina 7.11.2017 klo 14 tai klo 15.

Verkkovertaistapahtuma järjestetään Zoomissa. Pääset mukaan tapaamiseen mobiililaitteella tai tietokoneella osoitteessa https://zoom.us/join Kokoontumisen tunnuksen saat tästä keskusteluketjusta samana päivänä (7.11.2017) kello 13.30.  Zoom-alusta ei vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Voit esittää kysymyksiä ja sisältötoiveita etukäteen tähän kommenttikenttään. Verkkovertaistapahtumassa julkaistaan myös kootut ohjeet oppilaskunnan hallituksen valinnasta. Diasarjaan on koottu sisältöä tämän Facebook-ryhmän keskusteluista hyödyntäen Tiina Tunkkarin ppt-pohjaa.

Innostunut oppilaskunta – itseohjautuva koulutus oppilaskuntatoiminnan ohjaajille

Tilaa Allianssista koulutus oppilaskuntatoimintaa ohjaaville aikuisille.

Koulutus koostuu kahdesta teemakokonaisuudesta, joista voi valita toteutettavaksi yhden tai molemmat. Pääteemoista toinen keskittyy oppilaiden toiminnan ja päätöksenteon tukemiseen. Toisena teemana on oppilaskuntatoimintaa kannustava työyhteisö. Molemmat teemakokonaisuudet rakentuvat keskustelua alustavasta videosta sekä aktivoivista ryhmätehtävistä. Kaikkiaan kokonaisuus on suunniteltu noin 3 tunnin mittaiseksi ja se on sopiva noin 10-40 hengen ryhmälle.

Koulutuksen hinta:
3 h koulutus: 220 € + kouluttajan matkakulut

Lisätietoja ja koulutustilaukset: Kirsi Uusitalo, 044 7229 350, kirsi.uusitalo@alli.fi

 

Uusia materiaaleja ohjaajan avuksi

Osallisuusmato, Tarinaviiva ja Vuosikello ovat materiaaleja, jotka on tuotettu Mannerheimin Lastensuojeluliitto MLL:n ja Kehittämiskeskus Opinkirjon yhteisessä Opetushallituksen rahoittamassa Osallisuutta oppimassa -täydennyskoulutuksen yhteydessä. Löydät täältä:  Materiaalipankki .

nuortenideat.fi

Nuortenideat.fi on valtakunnallinen vaikuttamispalvelu, jossa nuorilla on mahdollisuus ideoida ja ilmaista mielipiteensä itselleen tärkeistä paikallisista tai valtakunnallisista asioista. Maksuttoman palvelun avulla eri tahot voivat myös kuulla nuoria omaan toimintaansa liittyen.

Palvelua käyttävät myös nuorten vaikuttajaryhmät ja oppilaskunnat. Viikin Norssin oppilaskunnan hallitus on haastanut kaikki Suomen oppilaskunnat mukaan käyttämään palveluaOma Oppilaskunta tukee esitettyä haastetta, ja suosittelee Nuortenideat-palvelua kaikille oppilas- ja opiskelijakunnille.

Lue lisää: http://www.koordinaatti.fi/fi/ajankohtaista/tiedote-nuortenideat

Facebook-ryhmä ohjaaville opettajille

Tervetuloa liittymään oppilaskuntia ohjaaville opettajille suunnattuun Facebook-ryhmään Oppilaskunnat ja osallisuus. Ryhmä on paikka ajatustenvaihtoon, ja sinne päivitetään tietoa myös tulevista koulutuksista.